Делегація ООН проти катувань може відвідати Україну у вересні

Субота, 18 червня 2016, 06:31
Делегація ООН проти катувань може відвідати Україну у вересні

Делегація Підкомітету ООН з попередження катувань може відновити свою діяльність в Україні у вересні.

Про це йшла мова в ході зустрічі Обмудсмена України Валерії Лутковської, голови Комітету Верховної Ради з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорія Немирі з депутатом Європарламенту Ребеккою Хармс, повідомляє сайт Human Rights House.

Раніше Лутковська і Немиря виступили зі спільним зверненням до Міністерства юстиції, закликаючи його належним чином забезпечити Підкомітету ООН доступ і запросити представників місії для незапланованого візиту в Україну.

"За попередніми даними, візит запланований на вересень цього року", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 25 травня делегація підкомітету ООН з попередження катувань призупинила свій візит до України через те, що її не допустили у місця, де, за її підозрою, працівники СБУ можуть незаконно утримувати людей.

СБУ пізніше заявила, що не допустила місію підкомітету ООН через присутність в складі місії росіянина. Глава СБУ Василь Грицак заявив,що місія ООН правомірно отримала відмову.

Також в червні ООН видала звіт з різкою критикою на адресу української добровольчих батальйонів, а також офіційних силових органів. Зокрема, СБУ доповідач звинувачує в незаконних висновках і жорстоке поводження з полоненими.

17 квітня СБУ повідомила, що в будь-який час готова прийняти членів делегації ОНН з питань запобігання катуванням та забезпечити повний доступ до своїх приміщень.

Детальніше про це читайте в матеріалі Європейської правди "Таємні місця несвободи: що СБУ приховує від делегації ООН проти катувань".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування