Глава адміністрації Путіна: Мінський процес зайшов у глухий кут

Субота, 18 червня 2016, 13:11
Фото прес-служби президента РФ

Глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов згоден з думкою, що реалізація мінських угод знаходиться в глухому куті, і закликає не розглядати обмін української льотчиці Надії Савченко як зрушення в їх виконанні.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Вести в суботу", яке вийшло в ефірі телеканалу "Россия 1" (ВДТРК) на Далекому Сході, передає "Інтерфакс".

Іванов погодився з думкою, що по мінських угодах сторони опинилися в глухому куті. "Частково так, я це теж визнаю", - сказав він.

"Але насправді вже стає всім зрозуміло і очевидно, що Київ не хоче і не буде виконувати мінські угоди. А зривати їх дуже легко. Не виконувати там перші три пункти мінських угод, після яких вже слідує четвертий, п'ятий, шостий і останній - контроль України над зовнішнім кордоном", - сказав Іванов.

Він не погодився з тим, що видачу Україні льотчиці Надії Савченко слід розглядати як якісь зрушення у виконанні "Мінська-2".

"Це взагалі не має ніякого відношення до Мінська (...) це бажання, прагнення видати бажане за дійсне", - підкреслив Іванов.

Глава адміністрації президента РФ висловив упевненість в тому, що зрушення в позиції Києва по мінських угодах залежать не від учасників "нормандського формату", а від США.

"Звичайно. Це вже очевидно абсолютно", - сказав він.

Іванов також заявив, що в Москві згодні з пропозицією президента України озброїти спостерігачів ОБСЄ на лінії розмежування.

"Президент Путін вже не перший раз сказав, що ми згодні з пропозицією Порошенка Петра Олексійовича про те, щоб збільшити безпеку (місії) ОБСЄ, яка часто опиняється на лінії вогню (...) щоб вони хоча б себе захистили, ми згодні, що вони будуть там з пістолетом Макарова або з "Вальтером", чого хочуть: легку стрілецьку зброю мати при собі, щоб самозахиститися хоча б елементарно", - сказав Іванов.

При цьому він підкреслив, що мова йде саме про спостерігачів ОБСЄ на лінії розмежування, а не про електоральну місію ОБСЄ, яка може працювати на виборах (на південному сході України).

"Ми згодні з цим, але щоб це затвердити, потрібна консенсусна згода всіх членів ОБСЄ, якщо ми отримаємо це, я не проти", - заявив глава адміністрації президента РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...