Петренко: КС у будь-який момент може анулювати закон про люстрацію

Субота, 18 червня 2016, 14:33
Петренко: КС у будь-який момент може анулювати закон про люстрацію

Конституційний суд України в будь-який момент може анулювати або призупинити дію основних положень закону про очищення влади, вважає міністр юстиції Павло Петренко.

"Ризики високі на сьогоднішній день. Поки парламент не прийняв зміни до закону, є ризики, що в будь-який момент Конституційний суд може прийняти рішення, що стосується або анулювання або часткового припинення основних положень закону про очищення влади", - сказав він в ефірі "5 каналу ", пише "Дзеркало тижня".

Петренко зазначив, що "тут, дійсно, момент істини - судді Конституційного суду повинні діяти за законом, розуміючи відповідальність, яка на них покладена з урахуванням конфлікту інтересів щодо частини суддів, які зараз розглядають цей закон".

Як відомо, зараз Конституційний суд у закритому режимі розглядає закон про люстрацію ( "Про очищення влади"). Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що якщо Конституційний суд вирішить визнати положення закону про очищення влади такими, що не відповідають Основному закону, Верховна Рада може проголосувати за новий закон про люстрацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News