У Росії завели справу на українського лікаря, якого ЗМІ РФ охрестили "вбивцею"

Середа, 22 червня 2016, 11:16

У Росії порушили кримінальну справу стосовно громадянина України за звинуваченням у застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни.

Про це 22 червня повідомив офіційний сайт Слідчого комітету РФ.

За даними слідства РФ 20 червня 2016 року Олександр Чернов, який раніше працював лікарем анестезіологом-реаніматологом міської лікарні № 7 міста Єнакієве Донецької області, дав інтерв'ю одному з українських телеканалів.

Слідчий комітет РФ вважає, що в ньому він "публічно закликав лікарів України здійснювати з дотриманням конспірації дії з надання медичної допомоги неналежної якості пораненим з числа громадян, які не бажають визнати легітимність діючої влади на Україні".

"Чернов схиляв лікарів вводити таким пацієнтам медичні препарати, які не призначені для лікування, в результаті чого має настати їх смерть", – вказує СК РФ.

"Своїми діями Чернов порушив положення Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни (Женева, 12.08.1949) та Додаткового протоколу № II до неї (Женева, 08.06.1977)", – зазначено в повідомленні СК РФ.

Відеозапис з інтерв'ю лікаря можна знайти в мережі Інтернет.

Сам Чернов на своїй сторінці в Facebook звинуватив російські ЗМІ, які широко розтиражували новину про "українського лікаря-вбивцю", в наклепі і "повному перебріхувань фактів".

Лікар зазначив, що має намір судитися з російськими ЗМІ.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...