Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ перевіряє інформацію про затримання журналістки бойовиками "ЛНР"

Середа, 22 червня 2016, 16:00

Мешканка Івано-Франківська Ольга Сворак, про затримання якої повідомили бойовики "ЛНР", звинувативши в зв'язках з СБУ, є місцевим журналістом.

Це підтвердило видання громадської організації "Голос-інфо", оприлюднивши відповідну заяву.

Так у коментарі підтверджується, що затримана на окупованій території Луганської області бойовиками Сворак дійсно є кореспондентом газети "Голос народу Івано–Франківщини" та інтернет ресурсу "Голос-інфо".

 
facebook сворак

У виданні зазначили, що Сворак за завданням редакції перебувала в Києві. На окуповану територію вона поїхала у власних справах і редакційного завдання на цю поїздку не отримувала.

"Про будь-які зв’язки Ольги Сворак з Службою безпеки України нам нічого невідомо", – сказано також у коментарі.

Водночас, переглянувши відео, поширене бойовиками, у редакції роблять висновок, що Сворак "зазнала тортур, як фізичних так і психологічних".

"Текст проголошеної заяви Ольгою був підготовлений бойовиками і тому на наш погляд вона себе оговорила", – зазначають у редакції.

Редакція газети, сайту та громадської організації "Голос" пообіцяли добиватись звільнення із заручників своєї журналістки "всіма доступними засобами".

У свою чергу в СБУ "Українській правді" повідомили, що відомство перевіряє інформацію про затримання вказаної громадянки та однозначно висловились, щодо можливої співпраці з нею:

"Твердження бойовиків, що вона співпрацювала з СБУ, – це фейк", – зазначила УП прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

Раніше бойовики незаконного збройного формування "ЛНР" заявили про затримання української журналістки із Івано-Франківська і звинуватили її у шпигунстві.

На відео, оприлюдненому в мережі Youtube, Ольга розповідає, що поїхала на окуповану територію Луганської області до свого хлопця, який служить "в одному з територіальних батальйонів ЛНР".

Сворак зазначає, що на контакт із нею виходив співробітник СБУ, який назвався "Віктором" і нібито просив зібрати інформацію щодо керівництва міста Антрацит.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування