Дедлайн для оновлення ЦВК вже пройдено – Опора

Четвер, 23 червня 2016, 00:27

Для оновлення складу Центральної виборчої комісії без загрози проведенню довиборів до Верховної Ради вже вийшли всі терміни, але старий склад Центрвиборчкому може бути використаний для маніпуляцій з боку учасників виборів.

Таку думку висловила координатор виборчих і парламентських програм громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська, передає Інтерфакс-Україна.

"Це (неоновлення ЦВК) - величезний мінус, тому що необхідно було мати новий склад ЦВК, щоб мати нову якість результатів встановлення виборів. Насправді, це небезпечна тенденція", - сказала Айвазовська в середу ввечері в ефірі 5 каналу.

За словами координатора громадянської мережі "Опора", дедлайн для оновлення Центрвиборчкому вже пройдено.

"Як представники неурядового сектору ми не маємо права сьогодні наполягати, щоб ЦВК була на наступному пленарному тижні перепризначена, з огляду на те, що виборчий процес буде зірвано", - зазначила вона.

Айвазовська пояснила, що, якби оновлення Центрвиборчкому відбулося на початку червня, то загроз виборчому процесу не було б.

"Сьогодні це проблема. Тому вікно можливостей закрите", - додала вона.

Координатор громадянської мережі "Опора" допустила, що, швидше за все, оновлення ЦВК відбудеться вже восени.

"Це просто показник того, що політичні партії не здатні домовлятися, а перекладають відповідальність", - сказала вона.

Також Айвазовська не виключила, що неоновлення ЦВК "може бути використано учасниками виборів".

Як повідомлялось, голосування ВР щодо призначення нового складу ЦВК мало відбутися минулого тижня, однак комітет Верховної Ради, який мав розглянути внесене президентом подання про призначення 11 членів ЦВК переніс розгляд у зв’язку із відповідною заявою керівників фракцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування