Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ: Кулі по майданівцям були випущені зі зброї екс-беркутівців

П'ятниця, 24 червня 2016, 00:45

Експертиза встановила, що ряд куль, вилучених з тіл поранених на Інститутській майданівців, були випущені зі зброї спецроти київського "Беркута".

Про це 23 червня по закінченню судового засідання в Святошинському районному суді міста Києва журналістам заявив прокурор Генпрокуратури Роман Псюк, передає "ЛІГА.net".

В ході судового засідання у справі про вбивство 48 активістів Майдану 20 лютого 2014 року сторона звинувачення надала суду матеріали балістичних експертиз куль і дробу, вилучених з тел поранених в ході протистояння на вулиці Інститутській.

"Щодо цілого ряду куль, вилучених з тіл поранених, встановлена їх ідентифікація - ці кулі були відстріляні з автоматів, які були на озброєнні у спецроти київського" Беркута ", - сказав Псюк.

У свою чергу, сторона захисту екс-беркутівців звинуватила прокуратуру в нібито фальсифікації результатів балістичних експертиз.

"Експертизи проводяться не прокуратурою, а безпосередньо експертами експертних установ - в даному випадку це структурний підрозділ МВС України та Київський науково-дослідний інститут судових експертиз", - прокоментував звинувачення адвокатів Псюк.

Прокурор також нагадав, що знаряддя злочину - автомати АКМС - в серпні 2015 року під час розслідування були виявлені порізаними в одному з водоймищ Голосіївського району Києва.

"На сьогодні тривають експертні дослідження, так як вони сильно пошкоджені", - уточнив представник ГПУ.

Наступне засідання у справі екс-беркутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олега Янишевського, Олександра Маринченко та Сергія Тамтури відбудеться 30 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...