Путін: від Росії безглуздо чекати виконання "Мінська"

П'ятниця, 24 червня 2016, 16:07

Президент Росії Володимир Путін заявив, що від РФ безглуздо чекати виконання мінських угод.

Про це він заявив у п'ятницю, пише росыйське видання "РИА Новости".  

За словами Путіна ключові рішення знаходяться "в руках київської влади".

"Ключові питання виконання мінських угод сьогодні знаходяться в руках київських партнерів, київської влади. Без них ми не зможемо нічого зробити: ми не можемо внести зміни до конституції України, не можемо регламентувати дію закону про особливу форму управління на територіях "ЛНР" і "ДНР", не можемо за президента України підписати закон про амністію. Це ключові питання врегулювання ситуації на Донбасі", - заявив Путін.

Водночас він сказав: "чекати таких рішень від нас просто безглуздо".

"Проте ми терпляче працювали досі і також терпляче готові працювати і з українськими партнерами, і з нашими партнерами в Євросоюзі. Ніякого іншого способу крім як виконати мінські угоди в повному обсязі для врегулювання ситуації в Донбасі не існує", - заявив Путін.

Як відомо, раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Росія не може виконувати Мінські угоди, оскільки не є стороною конфлікту на Донбасі.

Президент Петро Порошенко вважає, що зміни до Конституції України в частині децентралізації і так званого "особливого статусу" Донбасу можуть бути прийняті лише після виведення російських військ з Донбасу.

21 червня президент Франції Франсуа Олланд анонсував нову зустріч у нормандському форматі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування