САП: захист поплічників Онищенка умисно затягує процес

П'ятниця, 24 червня 2016, 17:59

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі вважають, що захист Валерія Постного і Олега Рябошапки, які підозрюються у злочинній діяльності спільно з депутатом Олександром Онищенком, свідомо затягує справу.

Про це йдеться у повідомленні заступника керівника САП Володимира Кривенка з приводу перенесення Апеляційним судом Києва розгляду скарги прокурорів прокуратури щодо розміру застави для Постного та Рябошапки.

"Ми стали свідками того, як сторона захисту під різними надуманими причинами намагається затягнути розгляд апеляційної скарги САП, що дасть змогу звинуваченим вийти на свободу та з великою вірогідністю уникнути слідства та в подальшому суду", – заявив Кривенко.

Він зауважив, що інтереси Постного та Рябошапки представляють одні й ті самі адвокати, хоча самі підозрювані наполягають на тому, що не були знайомі один з одним.

Повторний розгляд скарг САП відбудеться 29 червня о 10:00 та 10:30 під головуванням суддів апеляційного суду Києва Масенка та Глиняного.

У відомстві додали, що звернулися до Солом’янського райсуду Києва із вимогою взяти Постного та Рябошапку під варту за підозрою у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом.

"Якщо права рука та соратник Онищенко вийде на свободу та ухилиться від слідства, це поставить під загрозу результати розслідування, створить можливість для уникнення від кримінальної відповідальності інших фігурантів та унеможливить в подальшому відшкодування збитків, заподіяних злочинними діями", – пояснив Кривенко.

Як відомо, Регламентний комітет Верховної Ради призначив на 14:00 29 червня розгляд клопотання генерального прокурора про зняття депутатської недоторканості з Онищенка.

У п'ятницю САП вимагав збільшити заставу для Постного у понад 1075 разів до понад 1,6 млрд грн, для Рябошапки – у понад 165 разів до 250 млн, однак суд перенесли.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News