В зоні АТО стало трохи спокійніше – штаб

Неділя, 26 червня 2016, 19:08

У неділю ситуація в районі проведення АТО дещо стабілізувалась, однак бойовики 11 разів обстріляли позиції Збройних Сил України.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18.00.

На Донецькому напрямку вночі під ворожими обстрілами тричі опинились опорні пункти поблизу Троїцького. Ворог з території тимчасово окупованого Калинового, прикриваючись мирним населенням, гатив з мінометів калібру 82 та 120 мм, при цьому випустивши 56 мін.

З автоматичних гранатометів супротивник вів вогонь біля Зайцевого та Новгородського, а поруч Новоселівки Другої – з важких мінометів.

На Маріупольському напрямку опорні пункти сил АТО неподалік Новотроїцького та Гранітного російські окупанти обстрілювали зі стрілецької зброї, а поруч Мар’їнки – з БМП.

На Луганщині зафіксовано один неприцільний обстріл у напрямку укріплень українських підрозділів у районі Новозванівки з 82 мм мінометів. За твердженням штабу АТО, це робилося з метою провокації вогню у відповідь.

Штаб АТО також спростував інформацію інтернет-ресурсів "ДНР" про смерть двох дітей від ураження електричним струмом пошкодженої лінії електропередач, яка була зруйнована в результаті нібито обстрілів ЗС України селища Комінтернове Новоазовського району.

"Ця інформація не відповідає дійсності та є черговим ''фейком'' ворога. Штаб АТО повідомляє, що підрозділи ЗС України в районі зазначеного населеного пункту бойові дії не вели та представник спільного центру контролю і координації на місце події не виїжджав. Трагедія трапилась з вини місцевого керівництва, що не вчасно ліквідувало обрив лінії електропередач", - йдеться в повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування