Папа римський: церква повинна попросити вибачення у геїв

Понеділок, 27 червня 2016, 05:11

Римо-католицькій церкви слід попросити вибачення у геїв за своє колишнє ставлення до них.

Про це Папа римський Франциск заявив, відповідаючи на питання журналістів в літаку по дорозі з Вірменії, повідомляє BBC.

За словами понтифіка, церква не має права судити геїв і повинна ставитися до них з повагою. При цьому, як зазначив Франциск, деякі політизовані моделі поведінки спільноти геїв можна засудити за те, що вони "трохи образливі для інших".

Також, за словами Папи Римського, церква має попросити вибачення у інших людей, до яких вона раніше належала несправедливо: бідняків, жінок і дітей, що піддавалися експлуатації. Крім того, на його думку, церква має попросити вибачення у суспільства за те, що не змогла підтримати сім'ї, які пережили розлучення або зіткнулися з іншими серйозними проблемами.

Багато представників гей-спільноти вважають нинішнього понтифіка наймилостивішим Папою Римським в новітній історії. У той же час більш ліберальна позиція Франциска з багатьох актуальних питань сім'ї та суспільства зазнає різкої критики з боку консервативних кіл в Римсько-католицької церкви.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування