ГПУ просять розібратися з людьми Коломойського, які не давали знімати під МВС

Понеділок, 27 червня 2016, 17:17
ГПУ просять розібратися з людьми Коломойського, які не давали знімати під МВС
Радіо Свобода

Депутат Сергій Лещенко просить Генеральну прокуратуру перевірити інформацію про перешкоджання професійній діяльності журналіста програми "Схеми" з боку охорони олігарха Ігоря Коломойського.

Відповідне депутатське звернення від 24 червня він спрямував генпрокурору Юрію Луценку, повідомляє "Радіо Свобода".

22 червня журналісти знімали сюжет про зустріч Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Ігоря Коломойського та Андрія Коболєва у Міністерстві внутрішніх справ. Тоді невідомі, ймовірно, охоронці Коломойського, заклеїли скло автомобіля знімальної групи "Схем" великими наліпками, після чого керувати автомобілем стало неможливо. 

До цього журналісти бачили, як охоронці Коломойського стояли з цими наклейками в руках, а також зняли, як вони йшли в бік машини.

Того дня журналісти "Схем" зафільмували, як перед засіданням наглядової ради "Укрнафти", яке зрештою зірвали, у МВС одночасно перебували Ігор Коломойський, екс-прем’єр Арсеній Яценюк і голова "Нафтогазу" Коболєв. Зафіксовано, як на територію відомства заїхали авто Коболєва і Яценюка, а також машина супроводу Коломойського.

Лещенко у зверненні до Луценка зазначає:

"За словами журналістів, у ході відеозйомки вони стикнулися з блокуванням виконання ними професійних обов’язків охороною Ігоря Коломойського, яка заклеїла лобове та бокове скло автомобіля журналістів з боку водія непрозорими наліпками та унеможливила подальше пересування".

Сергій Лещенко просить організувати перевірку наведених фактів та обставин.

"У разі виявлення порушень відкрити кримінальне провадження за статтею перешкоджання законній професійній діяльності журналістів", – закликає депутат. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування