Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Маріуполі сталися сутички в суді у справі про вбивство СБУшника

Понеділок, 27 червня 2016, 18:53
У Маріуполі сталися сутички в суді у справі про вбивство СБУшника
Fb Vitalik Pogosyan

У Приморському районному суді Маріуполя сталися сутички між учасниками судового засідання у "справі Гордєєва" про вбивство співробітника СБУ у Волновасі Віктора Мандзика.

Про це повідомляють ЗМІ й адвокати підсудних.

Як повідомляє сайт Маріуполя 0629 з посиланням на активістів, співробітники поліції в лікарні, куди було доставлено звинувачуваних, завдали травм їм і їхнім родичам.

Адвокат звинувачуваного Дениса Гордєєва Віталій Погосян підтверджує це. Він каже, що в його підзахисного розбито губу й порвано м'язи руки.

Також, за словами захисника, в однієї жінки з родичів звинувачуваних зафіксували тупу травму живота, а в іншої – перелом руки. 

Адвокат Оксана Томчук повідомляє, що Дениса Гордєєва в лікарні били 6 осіб. До лікарні напередодні доставили двох із шести звинувачуваних.

"Підстав та законних процедур за названих обставин немає, тому в хід йдуть альфатитушки", – припустила захисник у Facebook.

Томчук також зазначила, що про слухання їй не повідомили.

До суду прийшли активісти й спецпризначенці.

Багато хто прочекав біля суду весь день, бо засідання відкладалося.

О 17:20 у понеділок, 27 червня, спливав час утриманням підозрюваних під вартою. До того моменту їм не продовжили запобіжний захід – і підозрювані самовільно вийшли через обмеження до своїх родичів.

Бійці спецпідрозділу знову повернули їх за огорожу.

 
 
 
 
 

Поліція стверджує, що звинувачувані хотіли втекти з залу суду. Активісти стверджують, що якщо вичерпаний час арешту, який був до 17:10 і не оголошений новий арешт – то дії звинувачуваних законні.

Генерал поліції В'ячеслав Аброськін у коментарі телеканалу "112 Україна" сказав: "Деякі особи із числа родичів і близьких (арештованих – ред.) вирішили зірвати або затягти судове засідання, своїми діями спровокувати співробітників поліції, дестабілізувати ситуацію й не дати суду прийняти розв'язок".

"На даний час обстановка повністю стабільна, усі люди перебувають у залі, була спроба арештованих вчинити втечу з-під варти. Поліція Донецької області забезпечує конвоювання арештованих осіб і публічний порядок у районі й у Приморському суді", – повідомив голова обласної поліції.

Депутат Ігор Мосійчук зазначає у Facebook: "Бійця "Правого сектора" з позивним "Адвокат" звинувачують в створенні банди і вбивстві офіцера СБУ. Насправді, Гордєєв і його бійці боролися з контрабандою, яку кришували співробітники СБУ".

Співробітника СБУ Віктора Мандзика вбили у Волновасі, у зоні АТО, 21 березня 2015 року.

За версією прокуратури, того дня Гордєєв, відомий на прізвисько "Адвокат", із двома своїми товаришами, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, зупинив три вантажні фури під приводом запобігання контрабанді товарів і почав вимагати пред'явити документи від водіїв.

На місце подій прибув працівник СБУ Віктор Мандзик. За версією слідства, у нього відібрали службове посвідчення й табельну зброю (автомат АК74В), а потім "Адвокат" зробив два постріли з автомата – перший у повітря, а другий – у голову Мандзика. 

Гордєєва затримали за тиждень після тих подій в Ужгороді. Згодом арештували ще 6 його товаришів. Їм інкримінують 11 статей Кримінального кодексу України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...