Глава Європарламенту дав Порошенкові надію, триває міні-саміт

Понеділок, 27 червня 2016, 20:10
Глава Європарламенту дав Порошенкові надію, триває міні-саміт
прес-служба президента

У Брюсселі проходять політичні консультації високого рівня за участю керівництва України та Європейського Союзу.

У міні-саміті беруть участь президент України Петро Порошенко, віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Клімпуш-Цинцадзе, голова МЗС Павло Клімкін, президент Європейської Ради Дональд Туск, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, президент Європарламенту Мартін Шульц і Високий представник ЄС із іноземних справ і без пекової політики Федеріка Могеріні.

Також до консультацій залучено ключових єврокомісарів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Планувалося присвятити зустріч обговоренню результатів референдуму у Великобританії про членство в ЄС і їхній вплив на відносини між Україною і ЄС, шляхи подальшої мобілізації підтримки Євросоюзом реформ в Україні, уведення безвізового режиму тощо.

Порошенко до цього провів переговори з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Вони поговорили про результати референдуму у Великій Британії щодо членства в ЄС та його можливих наслідків для подальшого розвитку відносин між Україною і Євросоюзом, повідомляє прес-служба президента.

Порошенко висловив сподівання, що нинішні внутрішні складнощі не призведуть до зосередження ЄС виключно на власних проблемах, а стануть стимулом для пошуку нових успішних євроінтеграційних проектів, яким могла б стати Україна.

"В сучасних складних умовах Євросоюз потребує історії успіху і такою історією може стати Україна", – вважає він.

Шульц запевнив, що внутрішні процедури, пов’язані з виходом Великої Британії з ЄС, не вплинуть на готовність Європарламенту запровадити безвізовий режим для громадян України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування