Холодницький про "чорну бухгалтерію" ПР: Все купувалось і все продавалось

Вівторок, 28 червня 2016, 16:34
Холодницький про чорну бухгалтерію ПР: Все купувалось і все продавалось

У розслідуванні справи про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів Антикорупційна прокуратура працює в різних напрямках, у першу чергу зосередившись на держслужбовцях - нардепах, чиновниках вищих органів держвлади і т.і. 

Про це в інтерв'ю УП заявив глава САП Назар Холодницький. 

"Ми працюємо у різних напрямках, у першу чергу нас цікавлять держслужбовці. У тих списках ("чорної бухгалтерії") є й відомі журналісти - питання, чого він брав гроші - до нього, напевне, відпрацьовує і заробляє. Але в тому напрямку також працюємо, бо питання, чи сплачував він податки з тих грошей. Також там були деякі відомі співаки під час виборчих кампаній, які отримували від півмільйона і більше доларів за концерт. Там теж питання - чи вони сплачували податки, будемо працювати з фіскальною службою у цьому напрямку", - зазначив Холодницький.

"Але в першу чергу головний акцент - держслужбовці - народні депутати, чиновники вищих органів держвлади. Почали з ЦВК. Жодного політичного підтексту в цьому немає", - додав він.

За словами глави САП, слідство у даній справі вже триває. 

"Почали виклики перших осіб, проводимо допити, збираємо зразки підписів, проводимо відповідні експертизи, які підтвердять чи спростують справжність рукописних записів", - повідомив Холодницький. 

Він додав, що за планом слідчих дій має бути опитано близько 100 людей. 

"Не виключаю, що буде більше - кожен свідок може називати нові прізвища. Думаю, цей список буде збільшуватися", - зазначив Холодницький.

"Якщо буде підтверджено, що це все (дані з "чорної бухгалтерії") - правда, виявиться, що від Партії регіонів кормилися всі - від ультраправих до ультралівих... Все вказує на те, що все купувалось і все - продавалось: від екзит-полів, виборів, членів комісій до цілих партій", - зазначив глава САП.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування