Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Чорна каса" Партії регіонів: закрили справу проти ексголови ЦВК

П'ятниця, 24 січня 2020, 12:16
Чорна каса Партії регіонів: закрили справу проти ексголови ЦВК

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження проти колишнього голови Центрвиборчкому Михайла Охендовського, якого підозрювали в хабарі, отриманому з "чорної каси" Партії регіонів.

Джерело: прокурор, процесуальний керівник у справі Максим Кравченко у коментарі Українській правді

Деталі: За його словами, відповідне рішення ухвалене 27 грудня 2019 року. "У зв'язку з невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи та вичерпанням можливостей їх отримати", - пояснив Кравченко причину.

Він розповів також, що перед цим, 12 грудня, Вищий антикорупційний суд скасував призупинення цієї справи і вирішив, що строки досудового розслідування у ній спливли, і в прокурора "був єдиний вихід" – закрити провадження.

Читайте також: "Рукописи не горять. Чорна бухгалтерія Партії регіонів: прізвища, дати, суми" та "Контрольований вибір. Як Порошенко оновлює ЦВК"

Передісторія:

  • У квітні 2017 року НАБУ направило до САП остаточну підозру голові ЦВК Михайлу Охендовському, якого підозрюють у незаконному отриманні грошей із "чорної каси" Партії регіонів.
  • 9 червня САП повідомила, що тимчасово припинила розслідування проти Охендовського. У САП стверджували, що розслідування зупинено на підставі необхідності виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва. Як пояснив голова САП Назар Холодницький, необхідно було отримати низку міжнародно-правових доручень з іноземних країн.
  • Детективи НАБУ з'ясували, що Охендовський отримав в офісі Партії регіонів хабар у розмірі щонайменше 16 тисяч доларів, про що особисто розписався у "чорній бухгалтерії" політичної сили.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування