Мінсоц гальмує перевірку Мінфіном підозрілих соцвиплат – ЗМІ

Неділя, 10 липня 2016, 10:47

Міністерство соціальної політики ігнорує рекомендації Міністерства фінансів щодо підозрілих соцвиплат, знайдених у ході верифікації.

Як повідомляє DT.UA, з півмільйона рекомендацій про порушення виплат, які були розіслані Міністерством фінансів у ході верифікації соцвиплат, відповідь отримано лише менш ніж по 4 тисячам випадків.

"На 514 тисяч розісланих рекомендацій про порушення виплат відповідь отримано тільки щодо 3858. Знову ж таки, ключовий у цій історії Мінсоц, без бажання якого механізм верифікації ніколи не запрацює повною мірою, з 340 тисяч рекомендацій відповів усього щодо 3854 виплат. 3800 з яких — опрацював Пенсійний фонд, і тільки 54 — саме міністерство. Тобто на 514 тисяч рекомендацій Мінфіну — менше ніж відсоток відповідей. Хіба не тема для нового засідання "Кабміну реформ"?", - пише видання.

Як йдеться в статті, сьогодні мова йде про 22 мільйони виплат, підданих перевірці. Виплати за загубленими й анульованими паспортами (80306), закритими неіснуючими ідентифікаційними кодами, а також кодами померлих (124541). Усього 200 тисяч порушень за підробленими документами станом на червень. Що становить майже 40% від усіх виявлених нині зловживань (усього 514 тисяч). 

У структурі цих 514 тисяч неправомочних виплат: житлових субсидій — 52%, виплат ВПЛ — 26, пенсій — 12, виплат з безробіття — 8%.

Видання зазначає, що Міністерство фінансів так і не отримало доступу до всіх державних баз даних та реєстрів, необхідних відомству для верифікації отримувачів соціальних виплат. В числі недоотриманого — реєстр цивільних станів, реєстр транспортних засобів, реєстр виборців, реєстр перевірки власників паспортів.

У статті також повідомляється, що на сьогоднішній день Міністерство фінансів в рамках верифікації одержувачів соціальних виплат за критерієм перетину кордонів перевірило тільки 155 тисяч переселенців з 1 мільйона 700 тисяч.

З 150 тисяч перевірених — 98 тисяч взагалі ніколи не перетинали лінію розмежування. Лише 57 тисяч — перетинали, частина з них, 1 тисяча, з порушенням 60-денного терміну. 98 тисяч сумнівних.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування