Гройсман про газ: "60-70 мільярдів гривень кудись дівалися завжди"

Понеділок, 11 липня 2016, 10:17

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що завдяки діям його уряду у нафтогазовій сфері у держбюджеті зберегли 60-70 мільярдів гривень.

Про це він сказав у традиційному понеділковому відеозверненні до громадян, розміщеному у Facebook.

"Минулого тижня затримали одного з заступників міністра охорони здоров’я, який працював більше року на цій посаді. Я говорив всім корупціонерам: "Сядете, аж загуде". Вже починає гудіти", – зазначив прем’єр, підбиваючи підсумки тижня.

"Також корупцію почали вичищати з нафтогазового сектору, який завжди був корупційний і народив не одну династію "королівських родин", які мають надвеликі статки від чорних оборудок. Як тільки ми почали підбиратися під цю тему, популісти почали галасувати про те, що начебто уряд змінив ціну на газ і це не виправдано. Та ні, друзі, виправдано", – додав він.

Гройсман наголосив, що "газ коштує стільки, скільки він коштує – і уряд встановив на нього граничну ціну".

"Якщо в когось є газ дешевше – будь ласка, привозьте його в Україну, і ми будемо купувати", – сказав він.

"Але найголовніше, що газ, який належав Україні, купували за копійки – за 2 тисячі гривень, продавали за 7 тисяч гривень. 4-5 тисяч – просто клали собі в кишеню, це зі слів, у тому числі, антикорупційного прокурора. І натомість зразу ж із державного бюджету 100 мільярдів гривень перераховували на збитки "Нафтогазу", – заявив прем’єр.

За словами Гройсмана, тепер уряд встановив ринкову ціну на газ – і "ніхто вже не буде зловживати на різниці цін".

"Ми змусимо всіх, хто має великі статки, платити повну ціну за газ. І ті люди, які мають невеликі доходи, будуть захищені абсолютно справедливо через безповоротну допомогу у вигляді субсидій", – сказав він

"Субсидій на цей рік заплановано в обсязі 40 мільярдів гривень А 100 мільярдів, навіть 114-ть, було напряму "Нафтогазу". Відчуваєте різницю?", – заявив Гройсман.

"60-70 мільярдів десь подівалися завжди з бюджету. Що таке 60-70 мільярдів? Це пенсії, зарплати, це відновлення справедливості", – наголосив він.

За його словами, "як тільки ми почали більше наводити там порядок, популісти стали блокувати трибуну".

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News