Соболєв: Ціна на газ взята зі стелі, не можуть мільйони бути на субсидії

Понеділок, 11 липня 2016, 13:09

Депутат фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв вважає, що чинні тарифи на газ для населення не обґрунтовані.

"Ще минулого року парламентська комісія дійшла висновку, що частина цифр, які "Нафтогаз" порахував при розрахунку цін на газ, взяті зі стелі", – сказав він на погоджувальній раді парламенту.

"Останні тенденції, останні цифри показують, що абсолютна більшість людей по-справжньому не зможуть платити за цими цінами. Робити всіх отримувачами субсидій – не може в країні мільйони людей бути "іждівенцями", це теж викривлена економічна політика, просто в інший бік", – заявив Соболєв.

"Наша пропозиція: ціни мають бути встановлені, доки немає ринку, стільки, скільки вони вартують з чесним обґрунтуванням кожної цифри", – сказав він.

"Друге субсидії люди мають отримувати грошима, за правом використовувати їх або на оплату житлово-комунальних послуг, або на енергозбереження", – продовжив Соболєв.

Зі свого боку, представник фракції "Батьківщина" Сергій Власенко сказав, що замість газових олігархів уже утворюються "субсидійні олігархи"

Соболєв також висловив переконання, що "в уряду мають бути збережені гроші для енергоефективності, енергозбереження в багатоквартирних будинках".

"Жодна країна східної Європи не оминула цього. Люди не вирішать самі проблему багатоквартирних будинків. Тому лічильники, стіни, вікна – для цього всього потрібні стимулюючі програми", – сказав він.

"Міністерство фінансів підтверджує, що зараз велика дірка у державній скарбниці. Це означає, що уряду разом із нами час зайнятися реалізацією другого завдання: нормальна податкова політика. Бізнес розквітне – але йому треба дати правила і можливості", – заявив Соболєв

Він наголосив: "Бюджетна резолюція мала бути в парламенті 1 червня, і ми мали її розглядати. Якщо ми знову відкладемо і планування бюджету, і планування нормальної податкової системи на грудень – ми втратимо ще один рік".

"Прохання до уряду – тим більше, що було спільна робота урядовців і парламентарів по перших кроках, як зробити адміністрування податків нормальним, в тому числі, ліквідувати податкову міліцію, прохання якомога швидше подати це рішення, а до спікера – прохання якомога швидше їх поставити на голосування", – сказав Соболєв

Щодо надання Антикорупційному бюро право прослуховувати людей без Служби безпеки України він як голова комітету з питань запобігання і протидії корупції закликав: "Давайте зробимо це голосування так само добрим кроком на цьому тижні".

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...