Ми починаємо консультації про візову лібералізацію з Канадою – Порошенко

Понеділок, 11 липня 2016, 14:41

Україна й Канада обговорюють можливість лібералізації візового режиму для громадян.

Про це сказав український президент Петро Порошенко на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, відповідаючи на запитання про це.

"Я запросив канадську делегацію для участі в відзначенні 75 роковин Бабиного Яру. Обговорювали 125 річницю еміграції українців у Канаду, обговорювали й питання візової лібералізації", – зазначив Порошенко.

За його словами, "абсолютну більшість віз Канадське посольство видає зараз на термін дії паспорта – і це вже реалізація тої програми співпраці, яку ми започаткували".

"Друга позиція, що ми уважно працюємо з нашими канадськими партнерами щодо зменшення кількості відмов українським громадянами при отриманні канадської візи І я дуже дякую за абсолютно чітку позицію, яку в цьому питанні наголосив пан прем’єр-міністр", – сказав Порошенко.

"І третє – ми домовилися про те, що ми розпочнемо негайні консультації з приводу лібералізації візового режиму. І я дякую канадській стороні за те, що ми цей проект починаємо", – додав президент України.

Він наголосив, що тут також буде важливою роль канадської діаспори.

Олена Рощенко ,УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування