"Самопоміч" обурюється підготовкою "таємного" закону про вибори

Вівторок, 12 липня 2016, 10:59

Лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк вважає, що Верховна Рада поточного скликання не виконує своїх обов’язків.

Із трибуни парламенту, оточеної депутатами, він сказав, що люди не можуть жити на наявні нині пенсії й зарплати.

"Статистика за останні 6 місяців показує, що фактичний прожитковий мінімум сьогодні становить 2 615 гривень. Фактичний реальний дохід середній становить 2 315 гривен. Тому сьогодні уряд разом із парламентом має прийняти законопроекти, які б дозволили людям просто вижити. І ці законопроекти є в парламенті", – заявив Березюк.

Іншою проблемою після бідності він назвав корупцію. "Корупція народжується з політичної корупції, з купівлі місць у цьому парламенті", – сказав Березюк.

"Парламент цього разу не виконав своїх функціональних обов'язків. Не змінено ЦВК. Не розроблено й не внесено в зал закон про вибори, який би був запобіжником дочасних виборів і припинив би цю корупцію чи зменшив би її на значний відсоток", – додав він.

"Агресія і окупація: Цей парламент не визнав окуповані території, він не визнав агресію й війну Росії проти України. Це має дуже багато правових, соціальних і життєвих наслідків для сотень тисяч, мільйонів людей у цій країні", – обурився лідер фракції "Самопоміч".

"Ми не працюємо над законом про вибори, ми не звільняємо ЦВК, ми не знижуємо тарифи, але ми таємно – як кажуть нам наші міжнародні партнери – працюємо над законом про вибори на окупованих територіях. Це – злочин перед українською людиною й історією, який загрожує суверенітету й цілісності держави", – заявив він.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування