Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ вдалося домоглися апеляції на рішення судді Чауса по Іванющенку

Четвер, 14 липня 2016, 11:10

Апеляційний суд зобов'язали розглянути апеляцію Генпрокуратури на рішення судді Чауса про зняття з розшуку Юрія Іванющенка.

Про це "Українській правді" повідомив начальник Департаменту спецрозслідувань Сергій Горбатюк.

"В Вищому спецсуді була підтримана наша позиція, скасували рішення Апеляційного суду, який відмовився відкривати апеляційне провадження на ухвалу слідчого судді Дніпровського райсуду Чауса", - сказав він.

"Таким чином, Апеляційний суд має повторно розглянути нашу апеляцію", - додав Горбатюк.

Як відомо, 1 квітня 2016 року Дніпровський суд Києва скасував розшук соратника Януковича – олігарха Юрія Іванющенка, відомого під прізвиськом Юра Єнакіївський. Через це Іванющенка було знято з розшуку. Однак вже 4 липня Інтерпол відновив міжнародний розшук Іванющенка.

Водночас Генпрокуратура намагалася оскаржити рішення судді Чауса, однак Апеляційний суд 6 квітня відмовився відкривати відповідне провадження.

Саме ж кримінальне провадження по Іванющенку зупинено у зв'язку з розшуком підозрюваного.

Згідно з відповіддю Генпрокуратури на депутатський запит Євгена Соболєва, який має в своєму розпорядженні УП, в ході розслідування накладено арешти на 5 транспортних засобів Іванющенка, кошти на рахунках  у банківських установах на території України на суму 34856,98 грн, 193338,02 доларів США та 136940,35 євро, на території Латвійської Республіки – на загальну суму 30080151,1 доларів США та 1375196,73 швейцарських франків, на території Монако – на загальну суму 515 тисяч євро.

Крім того, в ході розслідування отримано ухвалу суду про арешт  коштів Іванющенка у Швейцарії на суму 72 млн швейцарських франків.

Крім того, згідно з відповіддю, прокуратуру шукає майно і рахунки Іванющенка на Кіпрі.

Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування