Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лещенко: Матіос хоче врятувати Кулика від кримінального провадження

Четвер, 14 липня 2016, 14:34
Лещенко: Матіос хоче врятувати Кулика від кримінального провадження

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос намагається врятувати Кулика від кримінального провадження.

Про це в коментарі Українській правді повідомив народний депутат Сергій Лещенко.

"Матіос дав йому (Кулику – УП) розслідувати резонансну справу по Курченку, щоб його врятувати. Крім того, Матіос дискредитує НАБУ, це можна перевірити в одному з останніх його інтерв'ю. Матіос намагається врятувати Кулика від кримінального провадження, яке здійснює НАБУ шляхом доручення йому кримінальних справ, які не відповідають підслідності головної військової прокуратури", - сказав він.

За його словами, одразу після приходу Луценка до влади в генпрокуратурі було передано два провадження військовій прокуратурі, яка взагалі не мала до них відношення.

"Це справа Клименка і справа Курченка. Вони розслідувалися головним слідчим управлінням генеральної прокуратури до цього. У справі Курченка були вже готові підозри у вересні минулого року Кацубі і Бойку в липні минулого року. Кацубі її пред'явили, а Бойку ні. Двоє Кацуб повтікали. Зараз будуть виводити Бойка з-під удару, а обмежаться Кацубами", - сказав Лещенко.

Як відомо, у четвер, 14 липня, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що підозру прокурору сил АТО Костянтину Кулику склали до того, як керівництво ГПУ "впихнуло" його у групу щодо Сергія Курченка.

Роман Кравець, Тетяна Кусок, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування