Обама запропонував допомогу у розслідуванні теракту у Франції

П'ятниця, 15 липня 2016, 06:23

Сполучені Штати засудили екстремістський напад, який стався в четвер у Ніцці, та запропонували французькій стороні допомогу для розслідування інциденту та притягнення всіх причетних до правосуддя.

Про це йдеться в заяві президента США Барака Обами, оприлюдненій в ніч на п'ятницю, передає Укрінформ.

"Від імені американського народу я засуджую найрішучішим чином те, що виглядає як жахливий теракт у французькій Ніцці, в результаті якого загинули та отримали поранення десятки мирних жителів", - заявив американський лідер.

При цьому він зазначив, що віддав розпорядження своїй команді бути в контакті з французькою владою.

"Ми вже запропонували всю необхідну допомогу, яка може знадобитися в проведенні розслідування цього нападу та притягненні винних до відповідальності", - підкреслив президент США.

Він наголосив, що Сполучені Штати "стоять разом зі своїм давнім союзником Францією з відчуттям солідарності й партнерства у цей важкий момент, коли стався напад на мирних жителів".

Обама також підкреслив, що атака, яка була організована в День взяття Бастилії, нагадала всьому світу про незвичайну стійкість та демократичні цінності Франції, які свого часу стали натхненням для цивілізованого людства.

Як раніше повідомлялося, водій умисно на високій швидкості в’їхав у натовп людей, які святкували День взяття Бастилії на набережній у Ніцці, загинуло щонайменше 77 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...