МЗС просить українців у Франції бути пильними

П'ятниця, 15 липня 2016, 17:43

МЗС рекомендує громадянам України, які планують здійснити поїздку до Франції, мати при собі, разом з дійсним паспортом та документом, що дає право в’їзду до цієї країни (віза, посвідка на проживання тощо), підтвердження мети перебування у Франції.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці міністерства у Facebook.

МЗС нагадує, що через теракт у Ніцці  влада Франції має намір продовжити на наступні три місяці дію надзвичайного стану на всій території континентальної Франції та острові Корсика, що мав завершитися 26 липня. Очікується, що відповідний закон буде ухвалений 19 липня.

Режим надзвичайного стану передбачає посилений прикордонний та митний контроль на всіх кордонах Франції, певні обмеження прав і свобод громадян у частині проведення масових зібрань та відвідання окремих місць, а також надання дозволу правоохоронним органам на здійснення адміністративних обшуків.

Водночас, Шенгенське законодавство продовжує діяти без обмежень на території Франції.

"Громадянам України на території Франції рекомендується виявляти підвищену пильність та обачність під час відвідання місць релігійного культу, відомих історичних пам’яток, місць масового скупчення людей, чітко виконувати всі вказівки і рекомендації сил безпеки та місцевої влади, бути готовими до перевірки документів та особистого контролю представниками правоохоронних органів, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 14 липня у Ніцці після салюту з нагоди національного свята вантажівка в'їхала у натовп людей, що поверталися додому. Водій вантажівки також відкрив вогонь по людях.

Внаслідок атаки, яку французька влада назвала терактом, загинули 84 людини. Ще 60 отримали поранення, стан 50 людей критичний.

Серед загиблих 1 громадянин України, ще двоє українців поранено. 

За свідченням очевидців, вантажівка на високій швидкості протягом 2 км їхала крізь натовп, перш ніж зупинилася.

Агентство Associated Press оприлюднило відеозапис перестрілки поліцейських з терористом під час якої його було ліквідовано.

Європейська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування