Інформатору бойовиків дали 8 років

Субота, 16 липня 2016, 13:48

У Дніпрі суд виніс вирок інформатору бойовиків – 8 років позбавлення волі.

Про це повідомив на брифінгу в суботу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Співробітники спецслужби затримали зловмисника у січні 2015 року і довели, що він навесні 2014 року організував розгалужену мережу інформаторів серед інтернет-користувачів, які передавали ворогу відомості про кількісний склад та озброєння підрозділів ЗСУ, маршрути пересування, розташування українських блокпостів та охорону підприємств оборонно-промислового комплексу.

Також, за словами Лисенка, у Волновасі в п'ятницю поліцейські затримали учасника штурму міськради та військової частини у Маріуполі у квітні 2014 року.

"Зловмисник переховувався у м. Курахове Мар’їнського району, де працював на будівництві пансіонату, а зараз вирішив поїхати додому, однак на півдорозі був затриманий правоохоронцями під час перевірки документів", - сказав речник.

Лисенко також розповів про затримання СБУ на Луганщині екс-депутатки "ЛНР першого скликання".

"Затримана розповіла, що "законотворча діяльність" сепаратистів – це фейк, оскільки всі документи готували фахівці з Росії, що копіювали російську правову базу з незначними корективами. Мало хто розумів зміст цих документів, але за старою звичкою всі "депутати" голосували "за". Жінка вважає свою участь у діяльності сепаратистського "парламенту" помилкою та активно співпрацює зі слідством", - сказав Лисенко.

Крім того, правоохоронці вилучили боєприпаси в районі проведення АТО.

Під Торецьком у селищі Північне поліцейські знайшли "арсенал" для диверсій, залишений бойовиком. Це протитанковий гранатомет, 8 гранат, 500 г пластиду та набої до автомата.

На околиці села Старий Айдар на Луганщині співробітники спецслужби виявили сховище, в якому знаходилося 3 гранати РГД-5, 5 гранатометних пострілів ВОГ-25 і 300 набоїв калібру 5,45 мм.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування