Суд по Переломі в неділю почнеться пізніше, ніж його випустять

Субота, 16 липня 2016, 20:58

Солом'янський райсуд Києва призначив на 10.00 неділі засідання, на якому буде оголошено рішення щодо запобіжного заходу голові спостережної ради "Одеського припортового заводу", першому заступнику глави правління НАК "Нафтогаз" Сергію Переломі.

Про це повідомила секретар судового засідання, передає "Інтерфакс-Україна".

У той же час, прокурор Володимир Кривенко в коментарі агентству повідомив, що термін утримання під вартою Переломи закінчується о 8.56 неділі.

"У Переломи закінчується термін утримання під вартою в 8.56, у Щурікова (перший заступник голови "Одеського припортового заводу" Микола Щуріков) - о 10.35", - сказав прокурор.

За його словами, суд не встигне оголосити рішення щодо запобіжного заходу фігурантам до закінчення строку тримання їх під вартою.

Керівник висловив надію на те, що Перелома добровільно приїде на засідання суду о 10.00.

"Сподіваюся, що добровільно, і не доведеться вживати якихось заходів. Щодо Щурікова - зараз будемо думати, дивитися, які у нас ще є матеріали, чим обґрунтовувати, можливо, якісь додаткові заходи", - сказав він.

Повідомляється також, що на засідання з обрання запобіжного заходу Переломі в суботу прибув глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Він прибув у перерві, оголошеній суддею перед оголошенням рішення і поспілкувався зі своїм заступником, якого підозрюють в розтраті коштів ОПЗ.

 
Фото з Facebook Олени Кисіль

14 липня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький повідомив, що Перелому і Щурікова затримали у справі про розтрату коштів підприємства.

"Розслідується кримінальне провадження за фактом протиправних дій з ОПЗ за ч.5 ст.191 та ч.2 ст.364 КК. У цьому провадженні отримано достатньо доказів для повідомлення про підозру в розтраті коштів зазначеного підприємства в особливо великому розмірі двом досить високопоставленим чиновникам", - розповів Холодницький на брифінгу в Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...