Аваков про можливий переворот в Україні: дурість або привід для репресій

Неділя, 17 липня 2016, 19:14

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає заяви про можливий військовий переворот в Україні дурістю або приводом для репресій патріотів.

Про це він написав у блозі на "Українській правді" після появи блогу нардепа від "Батьківщини" Ігоря Луценка із заявою про підготовку перевороту.

"Розраховую, що розмови про можливий збройний переворот, які розганяються - лише дурість, а не привід провести репресії проти добробатів і патріотів", - написав Аваков.

Він зазначив, що "міркування стосується і ідіотів, і дуже розумних". "Не слід множити суще без необхідності", - додав міністр.

У суботу Ігор Луценко в блозі на "Українській правді" заявив: "Аніскільки не буду перебільшувати, якщо скажу, що підготовка до військового перевороту в Києві іде зараз".

"Просто ще дати остаточно не призначено. Учасники – уже номіновані", - стверджує він.

За словами Луценка, одночасно декілька озброєних частин сьогодні майже неприкрито декларують своє бажання прийти до влади силовим шляхом.

"Підкреслюю – мова йде не про якісь неформальні збройні структури на кшталт Правого сектору зразка 14-го року, мова йде про те, що офіційні, формально контрольовані державою, організовані та натреновані загони з важкою бронетехнікою і Бог знає яким іще озброєнням загони особливо не криючись, планують деталі свого приходу до влади. Оперативно-тактичним, так би мовити, шляхом", - написав нардеп.

"За цією підготовкою стоять політики найвищого ешелону, в тому числі і з так званої "стратегічної сімки". Керівники силових відомств активно розробляють у себе алгоритм дій для збройного встановлення власної влади", - йшлося в блозі Луценка.

За його словами, суспільство готують до того, щоб реалізований сценарій військового перевороту можна було представити як щось протилежне – спасіння від бунту якихось абстрактних військових.

"Можливий сценарій: якась група радикалів (звісно, з військовим досвідом) робить спробу перевороту, котру ефективно придушують. На порятунок "конституційного порядку" миттєво приходять регулярні збройні частини, котрі швидко беруть під контроль основні управлінські центри країни – державні установи, телебачення/радіомовлення, мобільний зв'язок та інтернет", - припустив Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...