Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Опора": на виборах проблеми з протоколами і реакцією ЦВК

Понеділок, 18 липня 2016, 14:27

Громадянська мережа "Опора", що займалася моніторингом виборчого процесу на семи округах, відзначає, що вночі фіксувалася незаконна практика внесення змін до протоколів про результати голосування.

Про це у понеділок заявив аналітик організації Олександр Клюжев на прес-конференції в понеділок у Києві, передає "Інтерфакс-Укарїна".

За його словами зміни вносили представники дільничних виборчих комісій.

"Вночі ми фіксували досить серйозні проблеми з дотриманням вимог законодавства. Перш за все, це пов'язано з традиційною, на жаль, практикою в Україні внесення змін до протоколів про підрахунок голосів незаконним способом членами дільничних виборчих комісій безпосередньо в приміщеннях окружних виборчих комісій, без повернення до дільничних комісії", - сказав він.

Він вказав, що найбільш проблемним в цьому плані став округ №206 в Чернігівській області, де спостерігачі "Опори" зіткнулися навіть з фізичним протидією, коли фіксували подібні випадки.

У свою чергу аналітик "Опори" Олександр Неберикут вказав, що в день голосування найбільш поширеними порушеннями було розголошення таємниці голосування іншим людям і спроби видачі бюлетенів без пред'явлення належних документів (паспорта).

В "Опорі" також вказали на недостатню координацію роботи між ЦВК та окружними комісіями.

Зокрема йдеться про 114 округ (Луганська область), де протягом дня окружна виборча комісія не отримувала чітких офіційно підтверджених роз'яснень з боку ЦВК щодо вирішення проблеми, яка виникла з Повноважний членів дільничних виборчих комісій.

Клюжев підкреслив, що, на думку "Опори", відсутність активної позиції ЦВК пов'язано з незавершеністю процесу оновлення комісії і призначення нових членів замість тих, чиї повноваження вже давно минули.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...