НАБУ відповіло адвокату Переломи на звинувачення у корупції

Понеділок, 18 липня 2016, 17:06

Національне антикорупційне бюро стверджує, що повідомлення про арешт заступника голови "Нафтогазу" Сергія Переломи було оприлюднено після його оприлюднення судом, а не до цього.

Про це повідомляється на сайті НАБУ у відповідь на зауваження адвоката Переломи Ігоря Черезова, що повідомлення про арешт його підзахисного з'явилося до 10:01 неділі, хоча суддя оприлюднила його о 10:40.

Черезов заявив, що це свідчить про фабрикацію справи Переломи.

В НАБУ також додали, що у зв'язку з цим у понеділок сторона захисту заступника директора "Одеського припортового заводу" Миколи Щурикова, який проходить у цій же справі, заявила про відвід цієї судді у засіданні щодо клопотання про обрання Щурикову запобіжного заходу.

У той же час в НАБУ заявили, що насправді повідомлення на сайті відомства з'явилося о 12:01, а неправильне відображення було викликане невірними налаштуваннями часового поясу – "замість UTC+3 (літній час за м. Київ, Україна) було встановлено UTC+1 (літній час за м. Лондон, Великобританія)".

"Час публікації новини на офіційному сайті Бюро також підтверджується публікаціями на сторінках Бюро у соціальних мережах Facebook та Twitter, здійснених одразу після публікації новини на офіційному сайті", – заявили в НАБУ.

"Вважаємо, що адвокати використовують неперевірені факти, звинувачуючи Національне антикорупційне бюро України у тиску на суддів чи порушенні суддівської таємниці, оскільки не мають інших фактів, які б спростовували звинувачення підзахисних за підозрою в організації корупційної схеми із розтрати коштів в особливо великих розмірах", – додали у відомстві.

У НАБУ додали, що виправили налаштування на сайті. Зараз час публікації новини про арешт Переломи відображається з часом 12:01.

14 липня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що Перелома і перший заступник голови ОПЗ Микола Щуриков затримані у справі про розтрату коштів підприємства.

За його словами, слідство встановило, що в травні 2015 року у першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України", який є і головою наглядової ради ОПЗ "виник умисел на розтрату коштів вказаного товариства на користь "Укрнафти". Керівник САП розповів, що через компанію "Енергоальянс" була здійснена закупівля природного газу на суму 250 млн грн за необґрунтовано завищеними цінами відносно середньоринкових.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування