В СММ ОБСЄ не мають доказів на підтримку заяв ФСБ Росії

Понеділок, 18 липня 2016, 19:57

У Місії ОБСЄ кажуть, що не мають доказів на підтримку звинувачень ФСБ Росії про шпигунську діяльність перекладача місії.

Про це йдеться у повідомленні СММ ОБСЄ, розміщеному на Facebook.

"Місія серйозно ставиться до подібних заяв; однак, наразі у нас немає доказів на підтримку цих обвинувачень. СММ не буде зараз коментувати ці повідомлення – ми вивчаємо обставини", - сказано у заяві.

Водночас в СММ ОБСЄ нагадали, що є цивільною місією, мандат якої не передбачає ведення розвідувальної діяльності.

"Метою СММ є сприяння зниженню напруженості і налагодженню діалогу між сторонами, збір інформації та інформування про ситуацію з безпекою в країні, про дотримання чи порушення Мінських угод на щоденній основі. СММ ОБСЄ – це цивільна моніторингова місія, яка працює за принципами прозорості та неупередженості", - сказано у повідомленні.

"Стаючи членами Місії, усі новоприйняті працівники підписують Кодекс поведінки. Будь-яке серйозне порушення цього Кодексу призводить до негайного звільнення працівника з Місії. У рідкісних випадках нам вже доводилося приймати подібні рішення, і за необхідності, у майбутньому ми можемо знову так вчинити", - додали в СММ.

Наразі у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні працюють міжнародні спостерігачі з більш ніж 45 країн, а також 305 місцевих співробітників.

Як відомо, ФСБ Росії заявляє про викриття і затримання на території РФ "агента СБУ", який працював перекладачем моніторингової місії ОБСЄ в Україні та нібито за завданням українських спецслужб збирав розвідінформацію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...