Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФСБ звинуватила перекладача ОБСЄ у шпигунстві за бойовиками ОРЛО

Понеділок, 18 липня 2016, 15:29

ФСБ Росії заявляє про викриття і затримання на території РФ "агента СБУ", який працював перекладачем моніторингової місії ОБСЄ в Україні та нібито за завданням українських спецслужб збирав розвідінформацію.

Про це повідомляє в понеділок "Інтерфакс" з посиланням на ЦГЗ ФСБ.

"ФСБ Росії викритий як агент СБУ і затриманий на території РФ громадянин України Артем Шестаков, який працює перекладачем спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні", - повідомили в ФСБ.

Там зазначили, що "згідно з отриманими від Шестакова зізнаннями влітку 2015 року, будучи співробітником місії ОБСЄ в Луганську, він виїжджав до Києва, де був завербований в агентурний апарат СБУ під псевдонімом Свагор співробітником департаменту захисту національної державності Сергієм Сліпченком".

За їхньою інформацією, Шестаков нібито за завданням СБУ здійснював на території ОРЛО збір інформації політичного, соціально-економічного і військового характеру.

За даними ФСБ Росії, будучи членом місії міжнародної організації, Шестаков регулярно відвідував "органи влади ЛНР", місця дислокації підрозділівугрупувань, що називають себе  "народною міліцією".

Одержану візуальним шляхом інфомрмацію, або ту, що стала йому відомою в процесі виконання службових обов'язків, він передавав в СБУ через інтернет.

"Зокрема, повідомляв про пересування військової техніки і особового складу географічні координати місць дислокації підрозділів народної міліції, номери телефонів командирів", - повідомляє ЦГЗ ФСБ.

У російській спецслужбі уточнили, що у вересні 2015 року за погодженням з СБУ на Шестакова вийшли представники Головного управління розвідки Міноборони України, а в жовтні-листопаді того ж року Шестаков за завданням української військової розвідки вже передавав відомості про маршрути пересування, використовуваних автомобілях, номерах телефонів одного з лідерів козацтва Дрьомова, згодом убитого українськими спецслужбами.

Крім того, Шестаков займався питаннями працевлаштування в представництва міжнародних організацій в Україні інших агентів українських спецслужб.

"Отримані контррозвідкою ФСБ Росії від Шестакова свідчення та документальні матеріали однозначно свідчать про те, що спецслужби України, незаконно використовуючи місію ОБСЄ, займаються на території ЛНР збором інформації військового характеру, організовують диверсійно-терористичні акти. Розкриті факти свідчать про ігнорування українськими спецслужбами норм міжнародного права", - заявили в ЦГЗ ФСБ Росії.

Там відзначили, що з урахуванням того, що шпигунською діяльністю Шестаков не завдав шкоди безпеці Росії відповідно до чинного законодавства, йому "було дозволено повернутися на територію України, але в'їзд інформатору СБУ буде закритий".

Трохи згодом в СММ ОБСЄ відреагували на це повідомлення. 

Як відомо, Україна неодноразово заявляла про те, що російській військові, які перебувають у складі російської групи в СЦКК, працюють на користь бойовиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування