Туреччина не отримає безвізовий режим до кінця року – Оттінгер

Вівторок, 19 липня 2016, 08:00
Туреччина не отримає безвізовий режим до кінця року – Оттінгер

Європейський Союз не надасть Туреччині безвізовий режим, як це було погоджено в міграційній угоді, через жорсткі заходи Анкари після невдалої спроби військового перевороту.

Про це заявив європейський комісар Гюнтер Оттінгер, повідомляє Reuters.

ЄС і Туреччина у березні уклали угоду, яка мала би зупинити нелегальні міграційні потоки в Європу в обмін на фінансові і політичні вигоди для Анкари.

Однак, після невдалої спроби військового перевороту, у Туреччині близько 20 тисяч співробітників поліції, державних службовців, суддів і військових затримані, або відсторонені з посад.

"Проект закону (про припинення візових вимог для Туреччини) наразі обговорюється в Європейському парламенті",- сказав Оттінгер, додавши, що президент Туреччини Тайіп Ердоган має зважати на стурбованість ЄС щодо порушень принципів верховенства закону, але поки на це не схоже.

"Я передбачаю, що між нами не буде угоди про безвізові поїздки до кінця року", - заявив він.

Крім того єврокомісар розкритикував Анкару за закриття опозиційних газет і залякування журналістів, які критикують уряд.

Також Оттінгер вказав, що жодна країна не може стати членом ЄС, якщо вона практикує смертну кару.

Раніше Ердоган заявив, що не може бути ніякої затримки у використанні смертної кари після невдалої спроби військового перевороту, додавши, що уряд обговорюватиме це з опозиційними партіями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...