Прокуратура вимагає забрати майже 15 га лісу у екс-регіонала

Вівторок, 19 липня 2016, 12:11

Прокуратура Київської області вимагає повернути майже 15 га лісу з незаконної власності екс-депутата "Партії регіонів"

Про це сказано у повідомленні Генеральної прокуратури.

У 2004 році Київська обласна державна адміністрація, порушуючи вимоги земельного та лісового законодавства, вилучила з постійного користування державного лісогосподарського об’єднання "Київліс" земельні ділянки лісового фонду загальною площею 14,8 га.

У подальшому, ці землі було передано двом товариствам у довгострокове користування терміном на 49 років для будівництва і обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд на території Української міської ради Обухівського району.

Згодом, у 2008 році Обухівська районна державна адміністрація передала вказані земельні ділянки у власність 123 громадянам, які на підставі цивільно-правових угод відчужили їх на користь однієї із юридичної осіб – орендарів, кінцевим беніфіціаром якої є єкс-депутат "Партії регіонів".

При цьому ГПУ не називає прізвище екс-депутата.

"Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулася до суду з вимогою витребування вказаних земельних ділянок з чужого незаконного володіння і повернення їх до земель лісового фонду державної власності", - сказано у повідомленні. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...