Поклонська: у Меджлісі не татари, а Джемілєв обслуговує "заокеанські бонуси"

Вівторок, 19 липня 2016, 18:54

Так звана прокурор анексованого Криму Наталя Поклонська не вважає представників Меджлісу кримськими татарами.

Про це вона розповіла в інтерв'ю російському виданню "Новая газета".

На зауваження журналіста, що кримські татари виходили на мітинги в Криму у 2014 році оскільки боялися, що Держрада ініціює референдум про приєднання до Росії, вона сказала: "Не можна називати їх татарами".

"Татари у нас є і в Кримській самообороні, і в уряді, і серед "Русского единства" завжди були. А ці товариші - це Меджліс", - сказала вона.

Водночас вона розповіла, що один із лідерів Меджлісу Мустафа Джемілєв, якому російська влада заборонила в'їзд на півострів, не хоче їхати в Крим, бо боїться.

"Якщо він не винен - нехай дасть свідчення, ми розберемося. Так він же не хоче, тому що боїться. Знає, що йому потрібно відповісти перед кримськими татарами, яким він зіпсував життя, перед людьми, яким він тут створив диверсію. Енергоблокаду", - сказала вона.

"Я, коли питала про Джемілєва або меджліс, люди починали голосно лаятися. І бабульки старенькі, і все. Ця людина думає тільки про власний добробут, а про людей він не думає, так званий легендарний лідер. Чий він лідер? Обслуговує свої заробітки і бонуси заокеанські? Ну нехай. Я його запрошую, а він бідкається: не пускають", - додала Поклонська.

Як відомо, 29 січня 2016 року один із лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз був затриманий в Криму за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях 26 лютого 2014 року біля будівлі кримського парламенту, коли там проиходил мітинг за єдність України.

Прихильникам єдиної України протистояли активісти партії "Русское единство", очолюваної на той момент нинішнім главою Криму Сергієм Аксьоновим.

Через тисняву загинули двоє мітингувальників, 79 осіб, за даними слідства, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування