У Криму затримали заступника голови Меджлісу

Четвер, 29 січня 2015, 14:59

Один із лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз затриманий в Криму за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях.

Про це заявив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Слідчими органами Головного слідчого управління СКР по республіці Крим в рамках розслідування кримінальної справи про організацію і участь у масових заворушеннях (частини 1 і 2 статті 212 КК РФ) затриманий один з лідерів громадської організації "Меджліс кримськотатарського народу" Ахтем Чийгоз", – сказав він агентству.

За даними слідства, 26 лютого 2014 року біля будівлі Верховної Ради Криму під час демонстрації представників Меджлісу невстановлені особи, "ігноруючи законні вимоги представників влади про припинення протиправних дій, стали закликати присутніх осіб кримськотатарської національності до непокори законним вимогам представників влади, застосування насильства".

"Вони також стали закликати і своїм прикладом протиправної поведінки спонукати присутніх до вчинення вищевказаних дій, що призвело до виникнення масових заворушень, що супроводжувалися насильством стосовно представників руху "Русское Единство" і "самооборони республіки Крим", пошкодженням та знищенням майна", – сказав Маркін.

За його словами, піддавшись закликам, невстановлені особи кримськотатарської національності взяли участь у заворушеннях, застосували фізичну силу до представників "Русского Единства" і "самооборони Криму", прорвалися в будівлю Верховної Ради АРК, де пошкодили майно, заподіявши матеріальну шкоду в розмірі понад 600 тис. рублів.

Як відомо, зазначені події відбулися в Криму ще до його анексії Росією.

У грудні Чийгоза викликали на допит за участь в акції на підтримку лідера кримських татар Мустафи Джемілєва 3 травня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування