Єврокомісар Хан сподівається, що Україна отримає безвізовий режим у жовтні

Вівторок, 19 липня 2016, 22:07

Україна може отримати безвізовий режим з країнами Європейського союзу в жовтні нинішнього року.

Про заявив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом у Брюсселі.

"У жовтні це (рішення про надання безвізового режиму для України, – ред.) повинно бути, я сподіваюся, схвалено. Ще рано вітати, але я думаю, що всі погоджуються, що Україна виконала свої завдання – більше 140 пунктів, це - вражаюче", - сказав Ган.

Він також зазначив, що ЄС продовжить надавати Україні політичну, технічну та економічну підтримку.

"Хочу нагадати, що з 2014 ми вже мобілізували 7 млрд євро у вигляді позик та грантів від Євросоюзу та європейських фінансових інститутів, щоб підтримати перехідний період українського суспільства і економічну стабільність у регіоні", - сказав він.

Як повідомлялося, доповідь, у якій буде запропоновано підтримати ініціативу Єврокомісії надати Україні безвізовий режим, буде представлена в Європарламенті 5 вересня.

7 липня Комітет Європарламенту у закордонних справах проголосував за те, щоб рекомендувати якнайшвидше скасувати візові вимоги для українських громадян для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Слід зазначити, що комітет ЄП у закордонних справах має лише допоміжну роль у схваленні безвізового режиму. Головним є комітет з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE). 

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...