Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд не зміг ознайомитися з оригіналами "чорної бухгалтерії" ПР

Середа, 20 липня 2016, 17:08

Слідчий суддя Солом'янського районного суду Києва зміг ознайомитися лише з копіями документів по справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів за 2008-2012 роки.

Про це йдеться в ухвалі суду у відповідь на клопотання заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про доступ до речей і документів, повідомляють "Українські новини".

"Огляд документів, які були надані Національному антикорупційному бюро... встановлено, що ці відомості являють собою наступну інформацію: скановані копії документів, які за своєю структурою нагадують облікові листи і містять інформацію про дату, прізвище особи, сумі коштів і підпис", – йдеться в ухвалі.

З цієї інформації випливає, що суд не зміг вивчити оригінали документів, і крім того, суд не володіє інформацією про наявність оригіналів у НАБУ.

На своїй сторінці в мережі Facebook адвокат фігуранта справи "чорної бухгалтерії", екс-міністр юстиції Олени Лукаш Андрій Смирнов припустив, що оригіналів цих документів "не існує". Він додав, що раніше безуспішно домагався можливості з ними ознайомитися.

Як відомо, екс-перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУдокументи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців.

30 травня Національне антикорупційне бюро України почало розслідування на підставі заяви Трепака про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів.

31 травня "Українська правда" оприлюднила записи, які свідчать про тіньові готівкові витрати Партії регіонів, згідно з якими, у другому півріччі 2012 року через "чорну бухгалтерію" було витрачено 66 мільйонів доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування