Прикордонники: Росія провезла на Донбас 54 напівпорожні фури

Четвер, 21 липня 2016, 10:35

У четвер, 21 липня, Росія в односторонньому порядку здійснила оформлення 54-го так званого, "гуманітарного конвою" у складі 54 автомобілів. 

Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

За даними ДПСУ, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

"У період з 6:30 до 7:05 через російський пункт пропуск "Матвєєв Курган" на в’їзд в Україну прослідувала колона "гумконвою" у складі 54 автомобілів. У ході візуального огляду транспортних засобів було встановлено, що вантажівки перевозили продукти харчування, медикаменти, спортивний інвентар та музичні інструменти", - повідомили у ДПСУ.

Також зазначається, що автівки слідували практично порожніми та були завантажені не більше ніж на 35%.

"Переміщення "гумконвою" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей", - наголосили у ДПСУ. 

Як відомо, раніше у МНС РФ повідомили про те, що понад 50 автомобілів виїхали з Ростовської області РФ у бік Донбасу з понад 400 тонами  продуктів харчування, медикаментів та навчальної літератури.

Росія використовує практику "гумконвоїв" на Донбас, щоб поставляти незаконним збройним формуванням озброєння, боєприпаси і живу бойову силу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News