Порошенко випробував захищений відео-зв'язок з регіонами

Четвер, 21 липня 2016, 17:00

Президент Петро Порошенко випробував систему захищеного відео-конференц зв’язку.

Про це у четвер повідомляє прес-служба президента.

Зазначається, що він відвідав Держслужбу спеціального зв’язку та захисту інформації України (ДССЗЗІ), де "ознайомився із можливостями сучасної комунікаційної технології захищеного зв’язку".

Порошенко зателефонував голові Чернігівської обласної державної адміністрації Валерію Кулічу, який розповів про поточну ситуацію в області.

Президент зазначив, що використання захищеного конференц-зв’язку розширює можливості ефективної координації та взаємодії з регіонами України та наголосив, що "в умовах війни, інформація, яка буде передаватися цими каналами зв’язку буде захищена від тих вух, для яких ця інформація не передбачена".

Порошенко зазначив, що в такий спосіб можна буде комунікувати не лише з губернаторами.

"Це створює нові можливості для покращення координації нашої роботи з регіонами. І не лише з губернаторами. Коло абонентів в областях буде значно розширено", - сказав президент.

"Наприкінці 2013 – на початку 2014 років ситуація була в жахливою. Ми мали повністю російське програмне забезпечення. Ми мали повністю відкритий доступ країни-агресора до усіх наших державних таємниць і фактично з нуля, з чистого аркушу, доводилося розробляти технічні та програмні засоби захисту інформації, забезпечити кардинальне переобладнання та перезавантаження систем конфіденційного зв’язку", - сказав Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування