Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фігуранти "справи руферів" подали в суд на Мін'юст РФ

П'ятниця, 22 липня 2016, 05:24

У Росії колишні фігуранти справи про фарбування зірки на московській висотці в кольори українського прапора подали позов до Міністерства фінансів про компенсацію моральної шкоди за притягнення до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Позивачами виступили парашутисти, яких виправдали на процесі по так званій "справі руферів".

Вони вимагають компенсації за втрачену можливість заробітку, витрати на послуги адвокатів і витрати на оренду парашутної системи, оскільки їх особистий інвентар був вилучений слідством на час суду. В якості компенсації вимагають більше трьох мільйонів рублів.

У так званій "справі руферів" проходили п’ять людей.

У вересні 2015 року Таганський суд Москви зняв звинувачення за статтями "вандалізм" і "хуліганство" з Олександра Погребова, Олексія Шірокожухова, Євгенії Короткової і Анни Лєпьошкіної. Ще одного фігуранта справи - Володимира Подрєзова - визнали винним і засудили до двох років і трьох місяців в'язниці.

У грудні Москміськсуд замінив йому реальний термін на обмеження свободи.

У ніч на 20 серпня 2014 року на Котельнічеській набережній у Москві зірку на шпилі сталінської висотки пофарбували в синій колір і вивісили жовто-блакитний прапор.

Погребов, Широкожухов, Короткова й Лєпьошкіна того ранку стрибнули з висотки з парашутом. Звинувачення вважало, що вони привертали увагу до акції.

Подрєзов запевняв, що український руфер на прізвисько Мустанг, який узяв на себе відповідальність за пофарбування зірки, нічого не говорив йому про спільників – і про затримання парашутистів вони обидва дізналися з новин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування