Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На захист мерів Ірпеня й Бучі під ГПУ нагнали близько 200 людей

Субота, 23 липня 2016, 17:08

Близько 200 людей під стінами Генеральної прокуратури в Києві вимагають "припинити політичне переслідування" мерів Ірпеня та Бучі Володимира Карплюка та Анатолія Федорука.

Про це повідомляє кореспондент "Громадського".

 

Учасники заявляють, що тільки за час роботи Карплюка та Федорука міста почали розвиватися та відкидають звинувачення у незаконному відчуженні лісу.

 

"У Бучі нема такого лісу, щоб його рубати", — заявляє один з учасників протесту.

 

Люди виконували гімн України та скандують "Ганьба" на адресу генпрокурора Юрія Луценка.

Учасники також тримають плакати "Руки геть від Ірпеня", "Обшуки у Приірпінні — політичне замовлення" та інші.

 

Як повідомлялося, у п'ятницю місцева активістка та екс-депутат Коцюбинської селищної ради Ірина Федорів написала в блозі на "Українській правді", що після скандальних обшуків у Бучі команда мерів-кумів з Ірпеня та Бучі заходилася організовувати пікетування ГПУ.

 

За її інформацію, на пікет кликали через соцмережу. Організовували групи з Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Ворзеля, Коцюбинського на підтримку Федорука та Карплюка.

"У Гостомелі, як мені повідомили, вже скликають бюджетників. Гостомель знаний в Історії України тим, що тут відправлялися автобуси на антимайдан. Більше того, тут селищним головою є Юрій Пилипко – саме він ховав автопарк Януковича, коли той тікав з країни", - написала Федорів.

"Адмінресурс був задіяний одразу у день обшуку. Так журналістка Олена Жежера зазначала, що керівник управління освіти Бучі у робочий час вивів освітян", - додала активіст.

Вона відзначила, що таким чином мери Ірпеня та Бучі мають намір тиснути на правоохоронні органи.

Як відомо, 21 липня в помешканнях мера Бучі Анатолія Федорука, а також його соратника – мера Ірпеня Володимира Карплюка, почалися обшуки слідчих Генпрокуратури.

Також обшуки проводилися і в інших місцях, загалом на 31 об'єкті.

Правоохоронці підозрюють обидвох мерів у незаконній забудові лісів, їм загрожує мінімум по шість років ув'язнення.

У четвер міська рада Бучі не працювала.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що мери Бучі та Ірпеня протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва. Зокрема – екс голові ВР Ігорю Калетнику дісталося 14 га лісових угідь.

16 грудня 2015 року Верховний Суд України відмовив у перегляді рішення, за яким родина Калетника має повернути державі 14,05 га лісів у Бучі. Калетник перебуває у розшуку з грудня 2014 року.

21 липня прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган, посилаючись на депутата від БПП Володимира Ар'єва повідомила, що мер Ірпеня втік за кордон.

У свою чергу Карплюк наразі переховується, хоча стверджує, що перебуває в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування