Антидопінгові організації критикують рішення не усувати з Олімпіади росіян

Понеділок, 25 липня 2016, 02:03

Нинішні й колишні посадовці антидопінгових організацій розкритикували рішення Міжнародного олімпійського комітету, що не став забороняти участі в цьогорічних літніх Олімпійських іграх усім російським спортсменам через державну допінгову програму в цій країні.

Про це пише Радіо Свобода.

Як заявив голова Інституту національних антидопінгових організацій, що об’єднує 59 таких організацій, Жозеф де Пансьє, це був "сумний день для "чистого" спорту", а МОК "не зміг твердо відреагувати на докази підтриманого державою допінгу в Росії, що руйнує російську систему спорту".

МОК "проігнорував заклики "чистих" спортсменів, численних спортивних організацій і провідних національних антидопінгових організацій вчинити справедливо і виключити Росію з Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро", мовиться в його заяві.

Також із різкою критикою виступив керівник Антидопінгового агентства США Тревіс Тайґарт. "Розчаровує, що у відповідь на найважливіший момент для "чистих" спортсменів і для чесності Олімпійських ігор МОК відмовився рішуче повести вперед. Рішення про участь Росії… – це істотний удар про правах "чистих" спортсменів", – мовиться в його заяві.

Критично відгукнувся на рішення й колишній керівник Всесвітнього антидопінгового агентства Річард Паунд, який уже як незалежний експерт розслідував найперші повідомлення про масовий допінг у російському спорті у грудні 2014 року. Як заявив він нині, МОК мав "величезну можливість зробити рішучу заяву, і змарнував її", засвідчивши "нульову толерантність до допінгу, якщо тільки він не російський".

Раніше в неділю МОК оголосив свою ухвалу, що російських спортсменів можуть допустити до участі в цьогорічних літніх Олімпійських іграх тільки в разі виконання низки умов, яке мають підтвердити окремо для кожного чи кожної з них міжнародні федерації їхніх видів спорту.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News