Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко припускає, що на мерів Ірпеня та Бучі тисли "друзі" Януковича

Понеділок, 25 липня 2016, 20:58

Генпрокурор Юрій Луценко закликає міських голів Ірпеня і Бучі Володимира Карплюка та Анатолія Федорука співпрацювати зі слідством, оскільки наразі не йдеться про зняття їх з посад або арешт.

Про це він сказав на брифінгу в Чернігові в понеділок, коментуючи розслідування кримінального провадження щодо незаконного відчуження земель міськрадами Ірпеня та Бучі на Київщині.

"Моя рекомендація обом керівникам - співпрацювати зі слідством. Не сидіти в Польщі і писати в Інтернеті про політичні репресії", - заявив Луценко.

При цьому генпрокурор наголосив: "Ніхто нікого ще не заарештовує, ніхто нікого не знімає з посади. Приходьте до слідчого і давайте свідчення".

Луценко також допустив, що мерам Ірпеня та Бучі міг доручити вчинити такі незаконні дії колишній президент України Віктор Янукович або ще хтось.

"Я не жартую, я припускаю, що їх змусили. Тому що, якщо ми бачимо, що 14 га цього лісу отримав на той час заступник спікера великий комуніст Калєтнік (перший заступник голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік), то я припускаю, що він міг, будучи дуже важливою частиною "януковичівської мафіозної організації", чинити тиск на мерів", - заявив генпрокурор.

Звертаючись до мерів цих двох міст, Луценко сказав: "Якщо це так, дайте про це свідчення, а якщо ви самостійно обрали шлях - забрати незаконно ліс - то майте сміливість відповідати".

Генпрокурор також закликав мера Ірпеня повернуться додому: "А меру Ірпеня варто було би повернутися додому. Його чекають і сім'я, і його виборці, і прокурор".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування