Адвокати розповіли, звідки у сина Черновецького гроші

Вівторок, 26 липня 2016, 12:49

Адвокати затриманого в Іспанії сина екс-мера Києва Леоніда Черновецького Степана стверджують, що джерелом його статків є гроші, отримані від продажу "Правекс-Банку" в 2008 році.

Про це йдеться в прес-релізі адвокатської компанії Molins & Silva, яка займається захистом Степана Черновецького.

Адвокати додали, що подали апеляцію на арешт Черновецького.

"У матеріалах апеляції ми довели, що джерелом усіх фінансових операцій, що здійснюються паном Степаном Черновецьким в Іспанії, були кошти, які були отримані ним від продажу "Правекс-Банку". Вищевказані операції завжди проводилися у відповідності із законодавством тих країн, в юрисдикції яких вони здійснювалися", – йдеться в прес-релізі.

Адвокати запевнили, що компанія Chernovetskyi Investment Group (CIG), власником якої є Степан Черновецький, займається успішними інвестиційними проектами в Україні, Швейцарії, Німеччині, Ізраїлі, на Кіпрі та Індії.

"Більшість з цих угод були проведені в партнерстві з найбільшими світовими інвесторами і фінансовими інститутами, які провели детальний аудит CIG, його команди і джерела інвестованих коштів", – додали в компанії.

Вони також висловили впевненість, що "з урахуванням вищезазначених фактів, які підтверджуються нами документально, суддя зможе прийняти справедливе рішення і скасувати рішення про тримання під вартою як помилкове і необґрунтоване".

Крім Molins & Silva, згідно з повідомленням, захистом Черновецького займаються юридичні фірми Martell Abogados і Crowe Horwath.

"Це перший раз, коли три з найкращих професіоналів Кримінального права працювали разом з метою довести невинність пана Степана Черновецького", – заявили адвокати.

Вони додали, що справі Черновецького присвоєно статус секретності, який, на їхню думку, "є необґрунтованим і невиправданим", через що "наші клієнти і ми досі не знаємо, які конкретно звинувачення висунуті проти них".

Як відомо, у Барселоні під час спецоперації місцевих правоохоронців за підозрою у відмиванні грошей було затримано 11 осіб, серед них – син колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степан.

Леонід Черновецький заявив, що іспанські правоохоронці не затримували його сина, він перебуває у себе вдома і відповідає поліції на питання, пов'язані з іншою людиною.

Також він зажадав від іспанських ЗМІ, які повідомили про затримання сина, спростування, пригрозивши їм мільйонним позовом.

В середу ЗМІ опублікували фотографії затримання Степана Черновецького, на яких поліція веде його в наручниках.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ поки не має офіційної інформації про затримання Степана Черновецького в Іспанії.

Пізніше суд заарештував Черновецького без права внесення застави.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування