Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситник розповів, чому ГПУ не повинна втручатися у справи НАБУ

Вівторок, 26 липня 2016, 15:36

Директор НАБУ Артем Ситник вважає, що втручання правоохоронних органів у підслідність розслідування кримінальних проваджень може нівелювати доказову базу.

Про це він заявив у інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

При цьому він запевнив, що антикорупційні органи не мають конфліктів з Генпрокуратурою.

"Будь-яке втручання в чужу підслідність створює ризик визнання неприпустимими доказів – як таких, які одержані з порушенням процесуального законодавства. Відповідно, це створює умови для ухилення підозрюваних від відповідальності за вчинені кримінальні правопорушення", – розповів Ситник.

Директор НАБУ зазначив, що антикорупційні органи розраховують на конструктивну співпрацю з усіма правоохоронними органами для ефективної боротьби з корупцією в країні.

"Ми не бачимо підстав для конфліктів або "протистоянь" з Генеральною прокуратурою, оскільки процесуальний нагляд за розслідуваннями НАБУ здійснюють прокурори САП, яка функціонально не залежна від ГПУ", – додав він.

За словами Ситника, у Кримінальному процесуальному кодексі та законі про НАБУ міститься чітке розмежування підслідності між відомствами.

"Все, що потрібно – дотримуватися букви закону", – сказав він.

Як відомо, раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура в черговий раз повернула до прокуратури Києва кримінальну справу щодо заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина, матеріали виробництва були передані столичною прокуратурою в САП.

У прес-службі САП пояснили, що докази по цій справі, зібрані прокуратурою Києва без участі НАБУ і САП неприпустимі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: