В УПЦ МП заявили, що в хресній ході та на урочистостях було 100 тисяч людей

Середа, 27 липня 2016, 21:45

Керівник справ Української православної церкви Московського патріархату митрополит Антоній заявляє, що в хресній ході, яка завершилася в Києві 27 липня, а також в урочистостях в Києво-Печерській лаврі взяли участь 100 тис осіб.

Відповідну заяву поширила прес-служба УПЦ (МП) в середу ввечері.

Згідно з інформацією, в хресній ході взяли участь понад 80 тисяч осіб і близько 20 тисяч осіб зустрічали хід в Києво-Печерській лаврі.

"Божою милістю Господь зібрав для молитви понад 80 тисяч паломників. Саме стільки людей, за підрахунками, йшло від підніжжя пам'ятника князю Володимиру до Києво-Печерської лаврі. З огляду на те, що дуже багато людей чекало хрестоходців вже біля Києво-Печерської лаври, можна вважати, що сьогодні з нами святкує близько 100 тисяч наших вірян", - заявив митрополит Антоній.

Як відомо, Всеукраїнська хресна хода стартувала 3 липня зі Свято-Успенської Святогірської лаври (Донецька область), і 9 липня зі Свято-Успенської Почаївської лаври (Тернопільська область).

27 липня учасники ходи об'єдналися в Києві на Європейській площі.

Зустрівшись, паломники піднялися на Володимирську гірку, де відбувся молебень за участю предстоятеля УПЦ (МП).

У колоні хресної ходи, яка рухалася після молебню на Володимирській гірці в Києво-Печерську лавру, вдень 27 липня поліція нарахувала понад 9 тис. осіб.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...