Кличко побоюється, що з Києва втече ще один скандальний забудовник

Четвер, 28 липня 2016, 11:55

Мер Києва Віталій Кличко звернеться до Генеральної прокуратури з приводу зміни запобіжного заходу скандальному забудовнику Анатолію Войцеховському.

Про це він повідомив на засіданні Київради у четвер, інформує прес-служба КМДА.

"Я маю намір звернутися до прокуратури з приводу зміни запобіжного заходу сумновідомому забудовнику Войцеховському. Щоб він не втік від правосуддя так, як "діяч" "Еліта-Центру" Шахов, – сказав Кличко. 

"Бо застава у 14 мільйонів гривень – це ніщо у порівнянні з аферами, які можуть обчислюватися сотнями мільйонів або навіть мільярдами гривень", – наголосив мер.

Як відомо, у ніч на 17 липня Печерський суд Києва призначив забудовнику запобіжний захід у вигляді двох місяців ув'язнення з можливістю вийти під заставу у 14 мільйонів гривень. Прокуратура вимагала 50 мільйонів застави.

27 липня стало відомо, що Войцеховський вийшов під заставу, хоча раніше адвокат заявляв, що в його підзахисного немає таких грошей.

Забудовника звинувачують в ухиленні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створенні організованої злочинної групи і інших злочинах.

Через будівельну аферу Войцеховського 10 тисяч українців можуть залишитися без квартир та грошей (це вшестеро більше, ніж інвесторів піраміди "Еліта-центр").

У власності Войцеховського перебуває 21 квартира по всьому Києву, 5 приміських будинків, ферма з рестораном та приватним зоопарком, близько 50 гектарів землі.

Як відомо, організатор афери з нерухомістю в Києві "Еліта-Центр" Олександр Волконський (Шахов) втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

Адвокат потерпілих від цієї афери Артем Середа висловив підозру, що Волконський, який є громадянином Росії, протягом останнього часу відновлював російський паспорт і, скориставшись ним, виїхав до РФ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...