Понад 4,5 тисячі силовиків охороняють хресну ходу УПЦ КП

Четвер, 28 липня 2016, 12:31

Понад 4,5 тисячі поліцейських і нацгвардійців в четвер несуть службу в посиленому режимі в Києві під час проведення заходів з масовою участю громадян з нагоди Дня хрещення Київської Русі.

Як повідомляє відділ комунікації столичної поліції, для належного забезпечення правопорядку і недопущення будь-яких правопорушень співробітники органів внутрішніх справ перевіряють учасників заходів на металодетекторах і ручними металошукачами.

У прихожан також перевіряють документи, що засвідчують їхню особу.

Зокрема, такі перевірки здійснюються на території Свято-Володимирського кафедрального патріаршого собору (Українська православна церква Київського патріархату).

Після завершення божественної літургії у Володимирському соборі розпочнеться хода віруючих на завершальний молебень до пам'ятника святому великому князю Володимиру на Володимирській гірці.

У поліції також закликають учасників заходів доброзичливо ставитися один до одного, не порушувати громадський порядок, негайно повідомляти правоохоронцям про підозрілі сумки, коробки та інші небезпечні предмети, сприяти поліцейським у забезпеченні правопорядку та безпеки громадян.

У той же час, за словами радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка, станом на 11 годину інформації щодо провокацій або порушень безпеки в день проведення Хресної ходи Київського патріархату не надходило.

Як відомо, напередодні в Києві проходили урочисті заходи з нагоди Дня хрещення Русі, організовані Українською православною церквою (Московського патріархату).

Інтерфакс-Україна, Укрінформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування