Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дейдей вимагає від Луценка захистити його "право" кричати на прокурорів

П'ятниця, 29 липня 2016, 12:17

Депутат від "Народного фронту" Євген Дейдей вимагає від генпрокурора Юрія Луценка розпочати розслідування дій працівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та її керівника Назара Холодницького.

Відповідна заява є у розпорядженні "Української правди".

Дейдея обурило те, що Холодницький звернувся до Луценка з проханням розслідувати погрози депутата на адресу першого заступника голови САП Максима Грищука та заступника голови Володимира Кривенка.

Депутат вважає, що його дії, коли він кричав на прокурорів, були не погрозами, а висловленням власної думки і виконанням депутатських обов'язків, тому через це його не можна переслідувати.

"Чому ж така увага до вказаних подій? Відповідь лише одна, хтось намагається закрити рота депутатові під час виконання ним своїх обов'язків. Комусь заважає вільна думка та освітлення корупційних фактів у лавах правоохоронних органів", – написав Дейдей.

У зв'язку з цим він вимагає розпочати розслідування справи та надати оцінку діям Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та особисто Холодницькому.

Крім Дейдея схоже звернення на його захист написали низка інших депутатів – Тарас Кремінь і Максим Поляков від "Народного фронту", а також Ірина Суслова і Борис Козир від БПП.

Вони також поскаржилися, що працівники САП неправомірно використовують службові повноваження та перевищують владу, скаржачись на поведінку Дейдея. Вони вважають, що таким чином "здійснюється політичний тиск на діяльність народного обранця".

Депутати переконані, що "дії працівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо початку досудового розслідування, а також щодо поширення з цього приводу значної кількості публікацій в мережі інтернет можуть кваліфікуватися як перешкоджання здійснення ним депутатських обов'язків".

Вони також попросили "провести перевірку викладеної інформації" і притягнути "винних осіб" до дисциплінарної відповідальності.

Як відомо, 17 липня Солом'янський райсуд Києва взяв під варту першого заступника глави правління НАК "Нафтогаз" Сергія Перелому, який підозрюється в корупційних діях на "Одеському припортовому заводі", строком до 9 вересня з альтернативою внесення застави 80 мільйонів гривень.

Під час розгляду справи до будівлі суду прибув Дейдей разом з групою молодиків спортивної зовнішності і почав кричати на Грищука з використанням нецензурної лексики, ображати та погрожувати йому. Він стверджував, що Перелома ні в чому не винен, а САП і НАБУ, переслідуючи його, виконують політичне замовлення.

"Ганьба ваще! Таких, як ти, треба, б*дь, на Хрещатику спалювати, розумієш? Топити буржуйки на Майдане, б*дь!" – кричав він в обличчя Грищуку.

Пізніше він перепросив у Facebook "за надто емоційну поведінку", але від претензій до САП не відмовився.

У свою чергу Холодницький написав Луценкові скаргу на дії Дейдея.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування